Cum să rezolvați cele mai des întâlnite probleme ale ecranului laptopului

La fel ca televizoarele, display-urile laptopurilor încep să întâmpine anumite probleme după câțiva ani. Uneori, puteți observa, de asemenea, că afișajul devine gol (blank) chiar și atunci când laptopul este pornit. Totodată, s-ar putea să găsiți câteva linii albe care apar pe ecran.

În articolul ce urmează, am enumerat unele dintre cele mai frecvente probleme de afișare ale laptopurilor, alături de câteva soluții care ar putea funcționa.

1. Linii verticale colorate pe ecran

Dacă vreodată observați linii verticale multicolore sau monocolore pe ecranul laptopului dvs., acestea pot fi rezultatul unei defecțiuni hardware sau deteriorării ecranului. Pentru a încerca să o remediați singur, mai întâi deconectați laptopul de la sursa de alimentare, țineți apăsat butonul de pornire timp de 30 de secunde și reporniți laptopul. Dacă continuați să vedeți linii colorate, problema este probabil cu ecranul, care va trebui înlocuit. Pentru a fi sigur de problema acestuia, încercați să vă conectați laptopul la alt monitor și să vedeți dacă problema persistă. Dacă răspunsul este da, problema este cu siguranță cu displayul.

2. Blank Display

La pornirea laptopului, când vedeți luminile clipind și auziți ventilatorul funcționând, dar ecranul laptopului este gol (blank) și nu afișează nimic, poate fi un semn al unei plăci de bază defectuoase. Primul lucru de făcut este să transferați toate datele pe o altă unitate pentru a vă asigura că datele dvs. sunt în siguranță. Înainte de a continua și a repara sau înlocui placa de bază, puteți încerca să efectuați o resetare hard (cunoscută și ca resetare din fabrică), care poate ajuta în principal la rezolvarea problemei de tip blank display.

3. Afișaj redus/întunecat

În primul rând, verificați dacă nivelul de luminozitate al laptopului este setat la maxim. Dacă afișajul este încă slab, încercați să reporniți dispozitivul. Aceasta ar putea fi doar o eroare de sistem care poate fi rezolvată prin repornirea dispozitivului. De asemenea, verificați dacă cablul adaptorului este slăbit și conectați-l la priză și la laptop. Dacă problema persistă, poate fi un defect al ecranului.

În spatele acestuia, există o placă invertor și un bec de iluminare de fundal care controlează imaginea. Placa invertorului convertește tensiunea joasă pe care o folosește laptopul tău, într-o tensiune mai mare cerută de becul lung care luminează ecranul. Dacă placa invertorului sau becul sunt defecte, veți întâmpina problema unui afișaj redus. Chiar dacă una dintre aceste două componente prezintă un defect, ecranul va trebui înlocuit, cu excepția cazului în care centrul de service vă poate ajuta prin simpla înlocuire a becului.

4. Display Crăpat/Spart

Ecranele laptopurilor sunt fragile și se pot sparge cu ușurință, mai ales că acum sunt lansate din ce în ce mai multe modele mai subțiri și mai ușoare. Unele dintre cele mai comune moduri în care un ecran este deteriorat: atunci când cade accidental și ecranul se sparge, când este ținut într-un unghi incomod sau dacă ați pus, fără să știți, ceva greu pe laptop. Un ecran de laptop crăpat poate afecta funcționarea generală a dispozitivului în unele cazuri. Din păcate, va trebui să înlocuiți displayul.

Așadar, dacă ecranul laptopului tău nu mai funcționează sau, din păcate, e spart și trebuie să îl înlocuiești, te așteptăm în magazinul nostru.

Mentor Market vă pune la dispoziție zeci de modele de displayuri. Vă așteptăm pe site-ul nostru sau în magazinul fizic pentru a vă putea oferi suport în decizia dvs. de a achiziționa displayul de care aveți nevoie. Vă stăm la dispoziție și pe pagina de facebook.